när joanna blir berörd

Har på länge inte blivit så berörd som jag blev idag av en person.
Idag på jobbet så hade jag utbildning med statsmissionens ena chef över västerås, en underbar person men en väldigt hemsk historia bakom sig. Han föddes på femtiotalet, som ett barn av fyra syskon. Sina första tio år isolerades han i ett rum i källaren, avskuren från resten av sin familj. Han var ett barn som inte fanns, men blev en vuxen man som söker svar på frågan: varför- just jag?
Han blev misshandlad av sina föreldrar sen dag ett, han har fått höra många berättelser från sina syskon. Det konstiga var att det bara var han som blev misshandlad, alla andra syskon var respekterade som vanliga barn. Han spenderade i princip alla sina dagar i källaren från dag ett till tioårs åldern.
Han satt aldrig tillsammans vid middagsbordet med familjen utan fick alltid lite rester från gårdagen. Han blev kallad av sin mor missfoster, att han inte var värdig livet och var alltid förnedrad. Slagen under en så lång period att han tillslut blev handikappad. När han var tio så blev han tagen av socialen som hjälpte honom från familjen. Han låg i nästan två år på sjukhus för att han var så svårt skadad, blev sedan skickad till ett barnhem och när han var fjorton behövde han fortfarande använda sig av krykor.
Det är en väldigt lång historia och kan självklart inte skriva allt här, skulle skriva hela natten isf. Förstår inte hur han har klarat sig igenom allt det här.
Han lever nu med ständiga smärtor i kroppen fortfarande, han har massa reservdelar i kroppen för att så många har blivit sönderslagna. Idag är han en stark person som står ut med smärtorna genom dagarna men försöker fortfarande driva vidare och hjälpa andra som har det svårt idag.
Hemlösa, missbrukare och andra psykiskt sjuka människor som bara har hamnat på fel väg.
Alla kan vilken dag som helst göra ett misstag som kommer att påverka hela ens liv, hamna ute på gatan av ett ända misstag. Det kan hända vem som helst och det ska vi komma ihåg!

Det här blev ett väldigt djupt inlägg, men det här va fan bara för hemskt!

Finns ett repotage om det här om man vill lyssna..
http://sverigesradio.se/laddahem/podradio/sr_p1_dokumentar_070127060037.mp3
hoppa fram 20 min, men det kanske inte är något som är kul att lyssna på. Eftersom jag träffade honom och fick höra allt personligt så var jag bara tvungen att lyssna på det här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0